Ademcoaching

Opgelucht ademen

Wil jij weer opgelucht ademen? Ik help je om spanning los te laten zodat je weer optimaal kunt ademen. Simpele tips en oefeningen geven je ademhalingssysteem weer ruimte en dat voelt zó veel lekkerder! Daarnaast geeft het je gezondheid een enorme ‘boost’, zowel fysiek als mentaal. Wat je leert met ademcoaching neem je de rest van je leven mee.

Zit je lekker in je vel dan sta je niet stil bij je ademhaling. Ademen is dan simpelweg een automatisch proces wat perfect werkt. Je hoeft je nergens mee te bemoeien. Gaat ademen niet meer lekker, dan voelt het niet meer zo simpel. Hoe meer je er op let, hoe ingewikkelder het soms lijkt te worden en voor je het weet wordt het een ‘ding’. Ademcoaching helpt je om de regie terug te pakken waardoor je weer op jezelf kunt vertrouwen. Óók op stressvolle momenten.

 

Beter ademen stimuleert het zelfhelend vermogen, zorgt voor sneller herstel bij een burn-out, geeft meer energie en ontspanning, verbeterd nek- en schouderklachten, bevordert een goede nachtrust, reguleert je hormoonhuishouding, optimaliseert je spijsvertering en het immuunsysteem en nog véél meer.

 

Ademstress

Soms weet je zelf al waar de oorzaak van je klachten ligt. Misschien heb je al eerder hulp gezocht en bepaalde inzichten of oefeningen gekregen maar blijf je last houden van spanning. Ervaar je stress, op welke manier dan ook, dan voel je dit in je lichaam zoals bijvoorbeeld een knoop in je maag, druk op je borst of een brok in je keel etc.

Bij stress ontstaat er te veel druk op je zenuwstelsel. Een beetje stress kun je prima hebben. Echter, wanneer een stressvolle periode te lang duurt of zich te vaak herhaald, veroorzaakt die overbelasting blokkades in het ademhalingssysteem. De middenrifspier (ademhalingsspier) gaat zich steeds meer aanspannen waardoor de ruimte om te ademen steeds krapper wordt. Dit proces gaat vaak ongemerkt en kun je best lang vol kunt houden; totdat je lichaam allerlei seintjes gaat geven om je te waarschuwen. Begrijp je die seintjes niet óf luister je er echt niet naar, dan gaat je lichaam harder protesteren en kan dit uiteindelijk hyperventilatie veroorzaken. Je raakt in paniek. 

Door te veel stress kun je niet meer ontspannen naar je buik ademen waardoor je steeds hoger gaat ademen. Je brein herkent dit als een onveilige situatie en zorgt ervoor dat je lichaam in de fight – flight – freeze modus staat. Dit kost veel energie waardoor je nog oppervlakkiger gaat ademen. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht van snel en oppervlakkig ademen; ook wel chronische hyperventilatie genoemd.

Vaak ben je er wel van bewust dat je gejaagd, hoog en snel adem “haalt”. Je weet wel dat het gezonder en prettiger is om rustig naar je buik te ademen, maar lukt het je niet meer. Dat is het de hoogste tijd om hulp in te schakelen.

De oplossing

Ademwerk begint met het loslaten van (emotionele)blokkades in het ademhalingssysteem. Je leert om weer ‘normaal’ ontspannen te ademen zodat je in de toekomst ook bij stressvolle momenten kalm kunt blijven.

Ik vind het belangrijk om de tijd voor je te nemen, daarom duurt de afspraak vaak 90 minuten. Voor het beste resultaat plannen we altijd 3 sessies in. 

  • intake & sessie 90 – 105 min. €120,00
  • vervolgsessie 75 – 90 min. €95,00

Wil je graag een afspraak of vrijblijvend kennismaken? Neem dan gerust contact op.

Mirjam Pet-Meijvogel, Tel: 06 38080677 Email: [email protected]

“De oplossing zit in jezelf!”