Hypnotherapie

Gun jezelf hypnotherapie

Ben jij klaar om voor jezelf te kiezen en het verleden los te laten? Om ontspannen en vol zelfvertrouwen de toekomst in te stappen? Dan nodig ik je uit om in mijn relax-stoel te komen zitten. Hypnotherapie helpt je op een ontspannen manier om oude overtuigingen en storende gewoontes los te laten. Het is de meest relaxte manier om problemen op te lossen.

Onder hypnose kun je heel goed samenwerken met het onderbewustzijn. Dankzij deze breinwetenschap kun je heel goed mentale- en fysieke klachten oplossen.

Hypnotherapie werkt snel en effectief omdat je in een diepe staat van ontspanning minder kritisch nadenkt. Alle storende gedachten, gewoontes en beperkende overtuigingen worden als het ware tijdens de sessie op pauze gezet. Hierdoor kun je veel makkelijker naar de kern van het probleem en nóg belangrijker, het probleem oplossen.

Dit helpt o.a. om nare gevoelens of traumatische ervaringen te verwerken. Door oude gewoontes en overtuigingen los te laten zul jij je snel beter voelen en kun je nieuwe, betere gewoontes aanleren. Alle hulpbronnen die je daar voor nodig hebt zijn al in jou aanwezig. De oplossing zit in je brein, dus in jezelf!

Wat is hypnose?

Hypnose, ook wel trance genoemd, is eigenlijk niets anders dan een natuurlijk staat van ontspanning. Tijdens dat gevoel van diepe ontspanning ben je gefocust en sta je open voor suggesties.

Het ontspannen gevoel dat je ervaart als je onder hypnose bent, voel je ook wanneer je:

  • net wakker wordt en nog zo relaxt bent dat je geen zin hebt om op te staan.
  • helemaal in trance een goed boek leest of een film kijkt.
  • aan het dagdromen bent
  • op de automatische piloot naar je bestemming bent gereden
  • geniet van de ontspanning na een yogales

Onder hypnose produceren je hersenen in Alpha- en Bètha golven. Ze zijn dan net als jij, heel relaxt.

Je kunt gewoon een ontspannen gesprek voeren en je hebt nog steeds de controle over je lichaam. Het zal je verbazen hoe normaal het voor je voelt.

5 % doe je bewust

Wanneer je wakker en alert bent of stress ervaart, communiceer je met je bewuste brein. Je bent met je aandacht bij de buitenwereld en je hersenen produceren op dat moment Bèta- en Gamma hersengolven. Dit is je kritische mind.

Het bewuste brein houdt van logica en reden. We zijn echter geneigd om alles te geloven wat we denken. Het schijnt dat 90 % van alle gedachten negatief zijn. Je kunt je daardoor al bang, verdrietig, boos of onzeker zijn voor iets dat nog moet komen. Het herhaaldelijk denken aan een vervelende gebeurtenis uit het verleden, is het werk van je bewuste brein.

95 %  doe je onbewust

Gevoelens en emoties die je ervaart zijn het werk van je onderbewustzijn. Je onbewuste brein kan namelijk heel goed communiceren in lichaamstaal.

Bijvoorbeeld: Wanneer je (bewust) terug denkt aan een schaamtevol moment, dan reageert je lichaam daar automatisch (onbewust) op met gevoelens en emoties. Je voelt je ter plekke opnieuw onzeker. Je voelt je ongemakkelijk en krijgt een naar gevoel in je buik. Het is net alsof je terug gaat in de tijd en alles opnieuw beleeft.

Dit proces speelt zich volledig automatisch af, dus onbewust. Je hebt er geen controle op. Het is dus niet zo gek dat je bepaalde situaties of gewoontes maar niet los kunt laten.

Herkenbaar? 

Misschien heb je last van onzekerheid en/of angsten en beïnvloedt dit je leven zodanig dat je er hinder van hebt. Het kan zelfs zijn dat je al meerdere therapieën hebt gevolgd. Toch val je steeds weer terug in oude patronen en komt je angst of onzekerheid in alle hevigheid weer naar boven.

De reden

Alles wat je meemaakt in je leven wordt opgeslagen in je brein, in je onderbewustzijn. Maak je iets mee wat je (on)bewust als onprettig hebt ervaren, dan kan die herinnering opgeslagen worden met een foutieve lading. De emoties die bij die herinnering horen, kunnen door een trigger steeds opnieuw beleefd worden. Je wilt het verleden wel los laten, maar door onbewuste processen blijf je in herhaling vallen. Emoties zoals angst, onzekerheid, boosheid, spijt, verdriet ect. heeft iedereen. Wanneer jij er echter onnodig last van hebt, kun je er maar beter vanaf zijn toch?

Storende gewoontes

Je kunt bijvoorbeeld niet stoppen met piekeren, angstig zijn, roken, ongezond eten, nagelbijten, drinken ect. Je wil wel veranderen, maar iets zorgt er voor dat je steeds in je oude gewoonte vervalt. De klacht waar je van af wilt is namelijk niet het echte probleem, het vervult een behoefte. Je gewoonte geeft je misschien een (tijdelijk) ontspannen, blij of veilig gevoel. Met hypotherapie ga je op zoek naar de reden én vind je nieuwe manieren om die behoefte te vervullen.

Mentale- en fysieke klachten oplossen

Hypnose is heel effectief bij een breed scala aan fysieke- en mentale klachten zoals:

angsten, fobieën, allergieën, trauma’s, faalangst, eetstoornissen, onzekerheid, overgewicht, burn-out, stress, spastische darm, perfectionisme, psychosomatische klachten, hartkloppingen en hoge bloeddruk door stress, slapeloosheid, verslavingen, tics ect.

Hoe verloopt een sessie?

Tijdens het uitgebreide intakegesprek vertel je wat het probleem is waar je die sessie doorheen gaat werken. Vervolgens kun je zittend of liggend rustig in hypnose gaan. Al luisterend naar mijn stem zal je op jouw manier steeds dieper ontspannen. Wanneer je in hypnose bent kunnen we aan het werk.

Hypnose is niets anders dan een diepe staat van ontspanning waarbij je gefocust bent en een normaal gesprek kunt voeren. Je kunt in trance makkelijk communiceren met het onbewuste zodat je tot de kern komt. Daar kun je het probleem oplossen of inzicht krijgen hoe je dit kunt gaan doen.

Wanneer je na de sessie weer uit hypnose bent gekomen testen we tijdens het nagesprek het gevoel zodat jij kunt ervaren dat het gevoel veranderd is.

3 sessies voor optimaal resultaat

Uit de praktijk blijkt dat de meeste mensen in 3 sessies het gestelde doel behalen. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Daarom plannen we samen 3 afspraken in. Het zou namelijk vervelend zijn als er geen ruimte meer is in mijn agenda voor jouw vervolgsessie.

De investering in jezelf:

Intake & sessie

90 – 120 minuten €150,-

Vervolgsessie

75 – 90 minuten €150,-

Ben jij gemotiveerd?

Graag werk ik met mensen die gemotiveerd zijn om aan hun probleem te werken. Er gebeuren prachtige dingen tijdens en ná de hypnose-sessies maar toveren kan ik niet. Mijn rol is om je te begeleiden tijdens de sessie zodat jij veilig en op je gemak de verandering kunt maken.

Het doel van hypnotherapie is om fysieke- en mentale klachten op te lossen. Er ontstaat soms verwarring met show-hypnose. Ik laat je echter niet als een kip rondlopen. Behalve als je dat graag wilt natuurlijk.

Live & online

Het fijne aan hypnotherapie is dat we live & online kunnen afspreken. Live ontmoeten wij elkaar in de studio in Katwijk aan Zee en online d.m.v. Zoom in je eigen vertrouwde omgeving. Wel zo ontspannen en geen reistijd.

Contact

Heb je vragen of wil je een telefonisch kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wil je graag direct 3 afspraken inplannen? Dan kan dat natuurlijk ook.

Mirjam Pet-Meijvogel

E-mail: [email protected] 

Te: 06 380 806 77

De live-sessies vinden plaats in de yogastudio.

Yoga Swings 4 you

Pr. Hendrikkade 94, 2225 HP

Katwijk aan Zee, Zuid Holland