Hypnotherapie

Wat is hypnose?

Hypnose is een ontspannen en effectieve manier van therapie waarbij je werkt met het onbewuste.

Hypnotherapie werkt zo effectief omdat je in een diepe staat van ontspanning het kritisch denken omzeilt. Alle storende gedachten, gewoontes en beperkende overtuigingen worden als het ware tijdens de sessie op pauze gezet. Hierdoor kun je veel makkelijker naar de kern van het probleem en nóg belangrijker, het probleem oplossen.

Hypnose helpt o.a. om nare gevoelens of traumatische ervaringen te verwerken. Door oude gewoontes en overtuigingen los te laten kun je nieuw gedrag aanleren. Alle hulpbronnen die je daar voor nodig hebt zijn al in jou aanwezig. De oplossing zit in jezelf!

Herkenbaar?

Misschien heb je last van onzekerheid en/of angsten en beïnvloed dit je leven. Het kan zelfs zijn dat je meerdere therapieën hebt gevolgd. Toch val je steeds weer terug in oude patronen en komt je angst of onzekerheid in alle hevigheid weer naar boven.

De reden?

Alles wat je meemaakt in je leven wordt opgeslagen in je onderbewustzijn.. Maak je iets mee wat je (on)bewust als onprettig hebt ervaren, dan kan die herinnering opgeslagen worden met een foutieve lading. De emoties die bij die herinnering horen kunnen dan door een trigger steeds opnieuw beleefd worden. Je wilt het verleden wel los je laten maar door onbewuste processen blijf je in herhaling vallen. Emoties zoals angst, onzekerheid, boosheid, spijt, verdriet ect. heeft iedereen. Wanneer jij er echter onnodig last van hebt kun je er maar beter vanaf zijn toch?

Storende gewoontes

Je kunt bijvoorbeeld niet stoppen met roken, ongezond eten, nagelbijten, drinken ect. Je wilt wel stoppen, maar iets zorgt er voor dat je steeds in je oude gewoonte vervalt. De verslaving is namelijk niet het echte probleem, het vervult een behoefte. Je verslaving geeft je misschien een (tijdelijk) ontspannen gevoel. Met hypotherapie ga je opzoek naar de reden en vindt nieuwe manier om die behoefte te vervullen.

Hypnotherapie is heel effectief bij een breed scala aan fysieke- en mentale klachten zoals:

Angst – allergieën – eetstoornis – onzekerheid – burn-out – emotionele stress – psychosomatische klachten – hartkloppingen en hoge bloeddruk door stress – slapeloosheid – verslaving – tics – ect.

Hoe verloopt een sessie?

Tijdens het uitgebreide voorgesprek bepaal je wat het probleem is waar je de sessie doorheen gaat werken. Vervolgens kun zittend of liggend rustig in hypnose gaan. Al luisterend naar mijn stem zal je op jouw tempo steeds dieper ontspannen. Wanneer je in hypnose bent kunnen we aan het werk. Hypnose is niets anders dan een diepe staat van ontspanning waarbij je gefocust bent en een normaal gesprek kunt voeren. Je kunt in trance makkelijk communiceren met het onbewuste zodat je tot de kern komt en daar het probleem gaat oplossen of een inzicht krijgt hoe je dit kunt gaan doen.

Wanneer je na de sessie weer uit hypnose bent gekomen testen we tijdens het nagesprek het gevoel zodat jij kunt ervaren dat het gevoel veranderd is.

3 sessies voor optimaal resultaat

Uit de praktijk blijkt dat de meeste mensen in 3 sessies het gestelde doel behalen. Al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Daarom plannen we samen 3 afspraken in. Het zou namelijk vervelend zijn als er geen ruimte meer is in mijn agenda voor jouw vervolgsessie.

De investering in jezelf:

Intake & Sessie

120 minuten €140,00

Vervolgsessie

90 minuten €120,00

Je kunt contant of per betaalverzoek betalen.

Ben jij gemotiveerd?

Graag werk ik met mensen die gemotiveerd zijn om aan hun probleem te werken. Er gebeuren prachtige dingen tijdens en ná hypnose-sessies maar toveren kan ik niet. Mijn rol is om je te begeleiden tijdens de sessie zodat jij veilig en op je gemak de verandering kunt maken.

Het doel van hypnotherapie is om fysieke- en mentale klachten op te lossen. Er ontstaat soms verwarring met show-hypnose. Ik laat je echter niet als een kip rondlopen ha ha…behalve als je dat graag wilt natuurlijk.

Live & Online

Het fijne aan hypnotherapie is dat we live & online kunnen afpreken. Live ontmoeten wij elkaar in de studio in Katwijk aan zee en online via Zoom in je eigen vertrouwde omgeving. Wel zo ontspannen en geen reistijd.

Contact

Heb je vragen of wil je telefonisch kennismaken? Neem gerust contact op door te bellen of een berichtje te sturen naar Tel: 06 38080677

Wil jij graag direct 3 afspraken inplannen? Stuur dan een email naar [email protected] of stuur een bericht naar Tel: 06 38080677.

De live-sessies vinden plaats in de yogastudio Yoga Swings 4 you.

Pr. Hendrikkade 94, 2225 HP, Katwijk aan Zee.