Even voorstellen

Mijn naam is Mirjam Pet-Meijvogel. Wilskracht en doorzettingsvermogen hebben mij veel gebracht in het leven. Óók lichamelijke klachten.

Op 12 jarige leeftijd werd bij mij schildklierkanker geconstateerd. De jaren die volgden stonden in het teken van onderzoeken, operaties en bestralingen. Heftig, zou je denken. Toch kon ik het op dat moment prima handelen.

Ik heb een hele fijne jeugd gehad. Was vrolijk, gelukkig en sportief. Wel had ik klachten zoals een brok in mijn keel, een gespannen buik en was soms benauwd. Tevens ontwikkelde ik een angststoornis die 30 jaar heeft geduurd en die ik (meestal) goed kon verbergen. ‘Niet zeuren maar doorgaan’ was mijn motto. Jaren later kreeg ik last van benauwdheidsklachten en hartkloppingen. Het was in de periode dat ik een traject van Ivf-behandelingen moest afronden. Er zou definitief geen kindje komen. Even slikken en weer doorgaan. Er waren ergere dingen in de wereld. Mijn lichaam vertelde echter iets anders.

In 2011 ben ik gestart met het volgen van yoga-opleidingen. Op dat moment werkte ik al jaren met veel plezier als sportinstructrice op de sportschool en wilde ik mijn kennis uitbreiden. Oh wat waren mijn spieren stijf en wat vond ik het saaai! Toch had ik een onbegrijpelijke drang om verder te gaan op het yoga pad en heb nu zelfs samen met mijn vriendin een prachtige yogastudio in Katwijk aan Zee.

De eerste twee jaar nadat we de yogastudio startten, had ik een dubbele baan, volgde verschillende opleidingen en genoot van onze 2 kleine meiden (wonderen bestaan). Het was een geweldige maar ook spannende tijd. Al ons spaargeld zat in de studio. Ik ervaarde op dat moment geen stress. Had het alleen heel erg druk en daar dacht ik verder niets van. Gewoon de schouders eronder en doorgaan. De aanhoudende maagklachten die ik had waren wel erg vervelend. Ik slikte veel maagzuurremmers en ben zelfs voor een maagscopie geweest. Er was niets te zien, dus ik moest er maar mee leren leven.

Wat ben ik blij dat ik de opleiding ademcoaching ben gaan volgen! Al mijn klachten verdwenen toen ik beter ging ademen. Onbewuste spanning en angsten heb ik los kunnen laten. Hoe simpel kan het zijn! Alle lichamelijke klachten van de afgelopen jaren bleken achteraf door stress te komen.

Gefascineerd door de samenwerking van lichaam en geest heb ik vervolgens de opleiding tot hypnotherapeut afgerond. Ik blijf me verbazen geniaal het brein is én hoe snel je fysieke- en mentale klachten kunt oplossen m.b.v hypnotherapie.

Door yoga en mindfulness ben ik anders naar lichamelijke klachten gaan kijken. Mijn lichaam vertelt namelijk precies hoe het met me gaat. Heb ik pijn in mijn rug, dan moet ik even gaan liggen om volledig te ontspannen. Hartkloppingen geven mij het seintje dat ik serieus over mijn grens aan het gaan ben en bij ademstress maak ik me ernstig zorgen over iets wat ik los mag laten.

Geweldig dat ik mijn steentje mag bijdragen om mensen te helpen ontspannen en in balans te blijven.

Mirjam Pet-Meijvogel

Ademcoach & mindfulness-yogadocent