Dika Kuivenhoven

dec 11, 2015

Ik ben Dika Kuivenhoven.

Mijn hele leven vind ik alles over yoga interessant, magazines, boeken en natuurlijk ook de oefeningen. Maar yoga kreeg voor mij nog meer betekenis toen mijn lichaam een lange periode niet meer functioneerde.

Door een gecompliceerde hernia was ik ongeveer twee jaar aan bed en rolstoel gekluisterd, ik kon niets meer en mijn lichaam liet mij volledig in de steek. Ik kon alleen nog maar lezen en dromen over yoga. Maar steeds zag ik de advertenties met de yoga-opleidingen. Ik stelde mijzelf als doel dat ooit te gaan doen. Toen ik door fysiotherapie en lichte beweging steeds meer kon, werd ook de yoga als revalidatie ingezet. Stap voor stap pakte ik het leven weer op.

Ik kwam Mirjam weer tegen in de sportschool en samen hebben we een aantal opleidingen gedaan. We begonnen met de Pilates en al snel volgde Aerial Yoga, Pilates voor vrouwen met borstkanker, Yin Yoga, Asthanga Yoga, Reiki en Ademcoaching.

Mirjam en ik zijn een aanvulling op elkaar, we zijn yin en yang, nuchter en staan met beide benen op de grond. Door yoga heb ik weer het volste vertrouwen in mijn lichaam gekregen en heb het nog beter leren kennen dan voorheen. Een leven zonder yoga kan ik mij niet meer voorstellen.